
Estetik Yaptırmaya Karar Verdiniz, Peki Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Günümüzde insanların, etrafında ki kişilere ya da aynada kendilerine baktıkların da güzel ve çekici bulmak istemeleri olağan bir durumdur. Bu yüzden kişiler özellikle bayanlar bu konu da çok çaba harcamaktadır. Özellikle günümüz de fazlasıyla karşılaştığımız Estetik ameliyatlar pek çok bayanın güzelleşmek adına yaptırdığı operasyonlardır. Estetiğin sözlük anlamı sanatla, güzellikle ilgilenen bir felsefe dalı olarak tanımlanır. Diğer bir ifade de ise insanlar üzerinde uygulanan gözlenebilen, denenebilen ve sezgi bilgisinin bir tanımı olarak ortaya çıkmıştır. Tüm bu tanımlardan yararlanarak güzelliğin oluşturulması ve değerlendirilmesi diyebiliriz.
İnsanlar bir karar vermeden önce çok iyi araştırma yaptırmaları gerekir. Özellikle vücutlarında bir değişiklik yaptıracakları zaman güvenilir hekimlere başvurmaları gerekmektedir. Operasyona karar veren kişilerin sonra ki süreci doktor seçimidir. Öncelikle seçeceği doktorun daha önce yaptığı operasyonlar incelenerek seçimi yapmalıdır. Seçtiği doktora güvenmesi ve iyi iletişim kurması önemlidir. Hatta hastalar ilk görüşme de doktorun yaptığı operasyonlar sonrası oluşan görüntüleri bile görmeleri kafalarında ki soru işaretlerini silmeye bir nebze de olsa yardımcı olur. Estetik operasyonların diğer ameliyatlardan ayıran belli farklar vardır. Bir böbrek ameliyatında ya da bademcik ameliyatında yapılacak işlem aşamaları bellidir. Ama Estetik operasyonlar kişilerin istekleri, yaşı, mesleği, karakteri gibi pek çok özellik göz önünde bulundurularak yapılması gerekmektedir. Hem kişilerin güzel bir operasyon geçirmesi hem de operasyon sonun da herhangi bir komplikasyon oluşmaması için doktor seçiminin doğru yapılması önemlidir.
İnsan hayatında her ayrıntıya yer verdiği gibi geçireceği operasyonda da yer vermesi gerekir. Estetik ameliyat öncesi doktor hastanın sağlık durumunu inceleyerek yapılacak operasyona kişinin hazır olup olmadığının bilgisi verilmeli ve kaydı açılmalıdır. Bu konu da hasta da doktora pek çok konu da yardımcı olması gerekir. Örneğin; kullandığı tüm ilaçlar hakkında doktorunu bilgilendirmelidir. Özellikle kanı sulandırıcı bir ilaç kullanıyorlarsa operasyondan bir hafta önce bırakmaları operasyon sonrasında ise doktorun uygun gördüğü bir tarihte başlanması gerekmektedir. Ameliyat öncesi geçirilen tüm hastalıklar ve içilen ilaçların bilgisi doktorunuza vermeniz, gereken durumda da doktor isteği üzerine testlerin tekrarlanması gerekebilir. Hastaların bir gün önce boğaz kuruluğu, soğuk algınlığı, halsizlik gibi şikâyetler hissedildiği anda doktora bilgisi verilmesi önemlidir. Sigara kullanan hastaların operasyondan iki hafta önce bırakmaları önerilir çünkü sigara kanda ki oksijeni azaltıp iyileşme evresini de olumsuz etkilemektedir. Ameliyattan bir gece önce banyo yapılır ve iyi bir şekilde dinlenilmesi önemlidir. Bu kişiyi rahatlatacaktır. Hastaneye giderken rahat giyinilmesi, makyaj, oje kullanılmaması takı takılmaması gerekir.