Yağ Enjeksiyonları

1
1
Yağ Enjeksiyonları

Yüz gençleştirmede, yüze hacim vermede , yüzün bazı alanlarında asimetrik düzeltmelerin yapılmasında aynı zamanda vücudun herhangi bir bölgesinde oluşmuş olan yağ gelişimsel yada daha sonrasında oluşmuş olan travma sonrası deformasyonlarda çöküklerin giderilmesinde yağ enjeksiyonları kullanılabilmektedir.

Yağ enjeksiyonları duruma göre lokal anestezi veya genel anestezi altında yapılabilir. Genellikle belirlenmiş alanlar olan göbek, bacak içleri gibi en fazla kullanılabilir yağların alındığı bölgelerdir. Hastanın belirlenmiş olan bölgelerden, yağlar özel bir yöntemle alınmakta olup daha sonrasında ayrıştırılarak uygulama yapılacak bölgeye ; özellikle yüz,yanak ve ağız kenar bölgelerine veya vücutta herhangi bir bölgeye küçük kanüller yardımıyla yağlar tekrar enjekte edilmektedir.

Böylece kişinin kendi yağ hücrelerinden bir çeşit dolgu maddesi olup hatta bu yağların içerisinde kök hücreleri de barındırdığı için cilt gençleştirme maddeside kullanılmış olunmaktadır.Eğer yağ enjeksiyonu hastaya genel anestezi altında yapıldıysa, hastanın hastanede yatma gereği yoktur ve aynı gün hasta taburcu olabilmektedir.

Yağ enjeksiyonu ile verilen yağların kişiye göre yüzde 30 ile 40 arasında erime beklenmektedir. Çünkü verilen yağların tutma oranı değişkenlik göstermektedir.

Verilen yağlar eriyebilmekte olup, bu yağların kalıcılığını artırmak amaçlı ekstra bir kök hücre çalışması yapılabilmektedir. Alınan yağlardan laboratuvar şartlarında yaklaşık kırkbeş dakika veya bir saatlik işlem ile kök hücreler çok daha saflaştırılarak yağın kalıcılığı yüzde 70 ila 80 e kadar yükseltilebilmektedir.

Sizi Arayalım ?